top of page
Σεμινάριο ζαχαρόπλαστικής - απο το Seize the Cake στο Cakes By Samantha

17/09/23 SOLD OUT

1/10/23   SOLD OUT

21/10/23 

Πληροφορίες και κρατήσεις: seizethecake1@gmail.com.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μορφή παράδοσης / παρακολούθησης και δυνατότητα συμμετοχής (κατά περίπτωση) από τους συμμετέχοντες και επικεντρώνεται στην παρασκευή γλυκισμάτων.

Η θεματολογία περιλαμβάνει:

NUMBER CAKE
Η νέα τάση στις τούρτες γενεθλίων: αφράτο και ζουμερό mud cake λευκής σοκολάτας συνδυασμένο με την πιο βελούδινη βουτυρόκρεμα με ελβετική μαρέγκα.
Θα δοθούν συνταγές για mud cake τόσο λευκής όσο και σκούρας σοκολάτας καθώς και πλήρη αναφορά αναλογιών και ποσοτήτων και για το στήσιμο κλασσικής τούρτας σε επίπεδα.
CREAM TART CAKE
Mini cakes με βάση από μπισκότο σαμπλέ αμυγδάλου συνδυασμένο με αφράτη κρέμα βανίλιας και compote φρούτων του δάσους. Ιδανικό και για number ή letter cake.
CREAM PUFFS
Αφράτα choux με επίστρωση craquelin, γεμισμένα με κρέμα mousseline με πραλίνα φουντουκιού και αλατισμένη καραμέλα και με επικάλυψη από γλάσο ζάχαρης και πολύχρωμο crumble.
SNICKERS MINI CAKES
Πρόταση για ατομικό γλυκό: κέικ με φυστίκι γεμισμένο με κρέμα αλμυρής καραμέλας με επικάλυψη από ganache λευκής σοκολάτας με γεύση φιστικιού και επίστρωση από μαλακή ganache σοκολάτας γάλακτος.
CAKESICLES
Μια διαχρονική επιλογή για candy bar που συνδυάζει γεύση και εμφάνιση. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν διαφορετικές επιλογές για την γέμιση τους καθώς και όλες οι τεχνικές μεταχείρισης της σοκολάτας για την κάλυψη τους.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες παρασκευές:
Mud cake λευκής σοκολάτας
Peanut butter cake
Choux με επίστρωση craquelin
Μπισκότο σαμπλέ αμυγδάλου
Βουτυρόκρεμα με ελβετική μαρέγκα
Κρέμα Mousseline
Ganache λευκής σοκολάτας με διαφορετικές γεύσεις
Μαλακή ganache σοκολάτας γάλακτος
Γλάσο ζάχαρης για την επικάλυψη των choux (ιδανικό και για donuts)

Δημιουργία εσωτερικού cakesicles, κάλυψη με σοκολάτα και προτάσεις για διαφορετικούς τρόπους διακόσμησης

 

Επίσης, κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα στηθούν όλα τα γλυκίσματα (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες) και θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες ώστε να έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν.

Παρέχεται ελαφρύ γεύμα, καφές, αναψυκτικά κλπ.


Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες:
• Εγχειρίδιο με όλες τις συνταγές και οδηγίες για τις τεχνικές που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου καθώς και το Τετράδιο Συνταγών πολλές και επιτυχημένες συνταγές για cakes, μπισκότα, cupcakes, κρέμες κλπ.

• Βεβαίωση Παρακολούθησης
Το “Cakes by Samantha” προσφέρει στους συμμετέχοντες έκπτωση 10% για μελλοντικές αγορές από το e-shop.

Δείτε αυτές τις εκδηλώσεις στο Facebook για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις

All photos are protected under copyright law

bottom of page